Zagrebački mač ušao u drugi dan natjecanja

Zagrebački sportaši nastupili su u Kataru gdje se održava Grand Prix – jedan od kvalifikacijskih turnira za Olimpijske igre. Jučer, prvog dana natjecanja, Ana Mesić ostvarila je pobjedama u eliminacijama ulaz u drugi dan natjecanja i to protiv dvije njemačke reprezentativke. U prvoj borbi je Ana Mesić pobijedila Alexandru Ehler, održavši vodstvo koje je ostvarila na početku natjecanja.

U drugoj borbi, Ana je vodila u prvoj manši rezultatom 8:6 te ju je nakon toga Anna Jonas stigla i povela je sve do same završenice i rezultata 14:12. No, Ana Mesić je s četiri fleša u pravom trenutku (jedan je bio poništen), uspjela preokrenuti rezultat u posljednjim sekundama borbe i tako se plasirati u drugi dan natjecanja.

Andrea Majdandžić također je prošla grupnu fazu, ali nažalost ju je zaustavila Mađarka Blanka Virag Nagy.

Među dečkima, Vedran Markota ostvario je direktan ulaz u sljedeći dan natjecanja kroz niz od pet neprekinutih pobjeda u grupi, a gdje sada čeka borbu protiv Ho Tin Nga iz Hong Konga.

Na Grand Prixu je nastupila i Jana Kuna, ali ovaj put nije uspjela proći grupnu fazu.

Rezultatska zanimljivost je da prvi put u Hrvatskoj imamo u istoj sezoni ulaske u završnicu natjecanja u sve četiri kategorije – muški i ženski floret te muški i ženski mač. Iskrene čestitke svim sportašima koji su za to zaslužni.