Dorja Blažić u 64 u Parizu!

Dorja Blažić ostvarila je ponovno sjajan seniorski rezultat ulaskom među 64 najbolje na svjetskom kupu u Parizu.

Dorja je uspjela ostvariti tri pobjede u grupnoj fazi i proći sigurno u daljnji tijek natjecanja. Prva eliminacija je bila protiv talentirane Poljakinje Karoline Zurawska. Dorja je u zahtjevnom susretu u završnici borbe pokazala jaču mentalnu snagu i uvjerljivo završila borbu rezultatom 15:12. Plasiravši se u 96 najboljih, za ulaz u 64 morala je pobijediti Mađarku Eriku Nekifor.

I u ovom susretu Dorja ponovno kreće odlučno u borbu te vodstvom kroz veći dio borbe, uspijeva pobijediti rezultatom 15:10 i plasirati se među 64 najbolje. za daljnji tijek natjecanja, zaustavlja je Ysaora Thibus, trenutno 5. na svjetskoj rang listi.

ℹ️ https://fie.org/competitions/2024/118

U muškoj konkurenciji, Petar Fileš bio je najuspješniji od hrvatskih sportaša plasiravši se među 96 najboljih. Petar je time zauzeo 92. mjesto u ukupnom poretku, a izgubio je od Alexandrea Sido iz Francuske za plasman među 64 najbolja.

Borna Špoljar je nakon grupne faze zaustavljen na prvoj eliminaciji, dok Janko Leskovac ovaj put nije prošao grupnu fazu.

ℹ️ https://fie.org/competitions/2024/142?tab=results

Našim seniorskim reprezentativcima slijedi kratki odmor prije Grand Prixa u Torinu koji počinje 09. veljače 2024. godine.