Svjetsko kadetsko i juniorsko prvenstvo u Dubaiju 2022.

U Dubaiju se ove godine održalo Svjetsko kadetsko i juniorsko prvenstvo 2022. godine, a na kojemu su nastupali članovi zagrebačke selekcije u floretu i maču.

U muškom floretu nastupili Borna Špoljar, Vigo Lašič i Lovro Prosoli. Borna Špoljar ponovno ostvaruje ulaz u 64 najboljih dominantnom pobjedom u eliminaciji rezultatom 15:4, ali je nažalost zaustavljen na ulazu u 32. Vigo Lašič i Lovro Prosoli proalze grupni dio natjecanja, no gube sljedeću eliminaciju.

Lorena Požgajčić je u kadetskom floretu nakon grupne faze pobijedila u prvoj eliminaciji te je ušla u top 64, a nakon čega je izgubila sljedeću borbu, dok Dorja Blažić u ženskom juniorskom floretu nakon uspješne grupne faze gubi za ulazak u 64 najbolje.

Marko Šimunković je u kadetskom maču je također uspješno odradio grupnu fazu s čak 5 pobjeda, ali je nažalost izgubio sljedeću eliminaciju te ne ostvaruje ulaz u top 64.

Želimo istaknuti kako je na Svjetskom kadetskom i juniorskom prvenstvu u Dubaiju kao članica DT-a sudjelovala i gđa Martina Zmaić. Time je član naše sportske zajednice izabran za uski krug osoba koje su vodile jedno od najvažnijih natjecanja u sezoni.