Petar Fileš ušao u top 32 na Grand prixu Torina

Sjajnim mačevanjem na Grand Prixu Torina 🏆, Petar Fileš osvojio je 32. mjesto u ukupnom poretku među 245 sportaša. Nakon prolaza grupne faze s četiri pobjede, Petar se borio prvo protiv Britanca Alberta Masciolija kojeg je dobio rezultatom 15:12. Sljedeći protivnik je bio sjajni Alžirac Salim Heroui, a s kojim je Fileš u samoj završnici susreta imao neizvjesnu borbu. Rezultat je bio 12:12 te Petar odlučnom navalom i preciznim vrhom pogađa za pobjednosnih 13/12.

Petrov pobjednički niz nastavio se i dalje pa je to Petar u iznimno teškoj borbi pobijedio Chun Yin Ryana Choija iz Hong Konga rezultatom 15/10. Oni koji su pratili ovog nezgodnog ljevaka, znaju kako ima čak četiri medalje sa svjetskih kupova, natjecanja grand prix serije te konačni prvenstva Azije. U sljedećoj borbi Filešu protivnik bio Carlos Llavador iz Španjolske od kojeg je izgubio za ulazak u top 16.

Uspješan je bio i Borna Špoljar koji je u fazi eliminacija pobijedio Poljaka Mateusza Kozaka rezultatom 15/10, a nakon čega mu je protivnik bio prvi nositelj nakon kola – Giuseppe Franzoni iz Italije. Od njega Borna gubi i ne uspijeva ući u top 96 na turniru.

Od članova Zagrebačke selekcije, nastupili su još i Vigo Lašič i Dorja Blažić, a koji za par bodova, odnosno jedan bod, nisu uspjeli proći grupnu fazu.

🎥 Borbu protiv Chun Yin Ryana Choija iz Hong Konga možete vidjeti ovdje: https://www.youtube.com/live/zBfhrDMelFo?feature=shared&t=7200
(video počinje na početku borbe)

Rezultati:
➡️ https://engarde-service.com/competition/federscherma/torino2024/mf/clasfinal.htm
➡️ https://engarde-service.com/competition/federscherma/torino2024/wf