Ispis

Svjetski juniorski kup u Udinama

 

  Na svjetskom juniorskom kupu u Udinama su sportaši zagrebačkih klubova osvojili niz svjetskih bodova. Pogotovo nas raduje što su se na listu osvajatelja bodova upisali i novi sportaši.

 

Autor: MSZ

Tako je naša reprezentativka Dorja Blažić (MK Rapir) osvojila svoj prvi bod na svjetskom kupu. Ulaskom u 96, ova je četrnaestogodišnja reprezentativka pretekla brojne sportašice iz drugih zemalja.

Posebno ističemo svjetske bodove Andree Majdandžić i Ane Mesić. Ulaskom u 64 najbolje mačistice (50. i 55. mjesto), svaka osvaja 2 boda na svjetskom kupu. Još jedan nastup iz Zagreba u ženskom maču je imala i Lucija Gnjidić koja je uzela 92. mjesto te također osvaja bod. Andrei i Luciji su ovo prvi bodovi sa svjetskog kupa i želimo im puno uspjeha u daljnjoj juniorskoj (pa i seniorskoj) karijeri. Pohvaljujemo posebno i HAMK Mladost – klub u kojemu treniraju naše mačistice.

Uz njih je nastupila i reprezentacija u muškom floretu. Leo Li (VMD), Borna Špoljar (ZŠM) i Leo Smrekar (ZŠM) su osvojili 132., 139. i 160. mjesto na turniru. Muški floret je ovaj put malo podbacio, ali naši dečki imaju priliku već u Brnu postići bolje rezultate.

Uz nastupe zagrebačkih klubova, nastupili su i sportaši drugih klubova iz Hrvatske. Posebno ističemo rezultate Paule Jukić (MK Split) koja je osvojila 15. mjesto na svjetskom kupu. Posebno je ovo značajan turnir bio i za sportaše iz Karlovca – Antonio Gojak je osvojio svoj prvi bod, a ujedno i prvi bod sa svjetskog kupa u povijesti Karlovca.

Kalendar

Multimedija

Facebook

Kontakt