Održana tri svjetska kupa u seniorima

Nakon godinu dana dugačke pauze, održana su tri svjetska kupa u kategoriji seniora. Duga stanka na međunarodnoj turnirskoj sceni dovela je do velikog broja natjecatelja u svim kategorijama.

Od zagrebačkih sportaša, prvi su na piste izašli sportaši na svjetskom kupu u Budimpešti, a nakon toga mačisti na svjetskom kupu u Kazanu. Nažalost, Denis Bičanić i Damjan Gotal u sablji, odnosno Ana Mesić u maču, nisu prošli grupnu fazu. Ana Mesić je doduše zabilježila i dvije pobjede, no nepovoljna tuša razlika ju nije dovela na ovom velikom natjecanju u sljedeću fazu.

U Dohi su nastupili floretaši, i to Ivan Komšić i Petar Fileš. Obojica su uspjeli s dvije, odnosno četiri pobjede u kolu proći u sljedeću fazu. Ivana Komšića je u eliminacijama pobijedio Andreii Pogrebniak iz Ukrajine, dok je Petar Fileš uznapredao u 96 najboljih, no tamo ga je zaustavio Richard Kruse iz Velike Britanije. U napetoj završnici, Petar je izgubio 15:14, što mu je ujedno i najbolji rezultat s ovim britanskim mačevaocem koji ima srebro s predzadnjeg svjetskog prvenstva, dva srebra s europskog prvenstva kao i niz zlatnih i srebrnih odličja sa svjetskih kupova.

Nakon ove runde kupova za seniore dolazi kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Tokiju, a nakon toga i europsko prvenstvo.