Održan Cvetkov Memorijal 2021.

U nedjelju je održan Cvetkov memorijal – međunarodni turnir u Ljubljani za mlađe dobne skupine u disciplini floret. Ove godine je po prvi put održano natjecanje i u juniorskoj disciplini, a što pokazuje i rast tog tradicionalnog natjecanja koje zagrebački sportaši redovno posjećuju.

U juniorskim kategorijama, medalje su osvojili Janko Leskovac i Katja Trcin. Dok je Janko osvojio broncu, Katja je porazom od Slovenke Eli Mlekuž u finalu uzela srebrnu medalju.

Svoj uspjeh Katja je ponovila i u kadetskoj kategoriji, ponovno osvojivši srebrnu medalju, dok je ovaj put u finalu od nje bila bolja Talijanka Margherita Rampazzo. Damjan Vlašić, nažalost je ponovno u finalu u kadetskoj kategoriji izgubio od Bugara Matey Mateeva – ali srebro je oko vrata.

U mlađim skupinama je bilo više medalja za zagrebačke sportaše. Marta Gojević i Dorja Štefan osvojile su brončane medalje te je Dafne Oykum osvojila zlatnu medalju u kategoriji do 13 godina. Karlo Solić je pak osvojio srebro, dok su Mislav Ostarčević, Marta Mihočević i Anet Ravlić osvojili broncu u kategoriji do 12 godina.

Čestitamo organizatorima na organizaciji i provedbi uspješnog natjecanja u ovim pandemijskim vremenima te čestitamo svim sportašima na sudjelovanju. Sada nas čeka kraća praznina do Rapir kupa koji se održava u veljači 2022. godine, ali zato već sljedeći mjesec počinju Zagrebačke lige u mlađim dobnim skupinama.

Rezultate možete pronaći ovdje.